Sunday, November 30, 2008

1:a advent

Äntligen. Första ljuset brinner i den gamla hederliga IKEA-ljusstaken. Förra året var det en ylleängel som fick sväva i mellanrummet men i år har vi ju alldeles snöat in på bohusstjärnor.
Lussebullsracerbak. Ganska stressigt och ocharmigt (det ordet funkar ju inte i skrift) och inte speciellt vackra men tillräckligt goda.

Igår hade vi glöggkalas här med två andra familjer som övernattade. Åtta barn. Jättemysigt och stökigt!



Tre elektriska adventsljusstakar fick vara med i år. Åhléns, IKEA och Lagerhaus heter dom och den sistnämnda svarta är min favorit. Så fin och nästan gratis. Vi har en klassisk V-variant också men den måste målas innan den åker fram igen. Komiskt att jag har julgardiner! (Hemtex)













Thursday, November 27, 2008

Beställningar och blocketfynd

Efter diverse efterbeställningar av mössor, sjalar och strumpor är nu balansen i hemmet återställd. Nu kan vi ägna oss åt det verkligt fröjdefulla. Hämta jullådorna på vinden och tro att man ska adventsstäda innan man hänger upp stjärnorna och pyntet. Icke. Jag inser som vanligt att det gäller att börja pynta och sen städa om det blir tid över. Kan bli nån minut imorgon. Kanske.


Tjejernas julpyssel har kommit upp här och var. Och nedan, novembers bästa. Sängen som nästa är identisk med den vi hade innan. 300 spänn! Visserligen i Älmhult men ändå. (Kolla gärna på Gysinge byggnadsvård vad en nyproducerad kostar om du vill ha en likadan. Hehe.)En dag blir den också gråvit men nu över jul får det vara bara avlutat. Sänglyckan går inte att ta miste på.






Saturday, November 22, 2008

Julen är här!

Marknaden är över. I år slogs det försäljningsrekord och vädret var gnistrande! Det var kul!

Den här kreationen var tydligen helt ointressant i år! Inga sjalar såldes trots att jag yrade om den ekologiska ullen och bara två små mössor pös.

Min absolut bästa kund var Madelene som hade bullat upp sina fina grejer alldeles bredvid. Karma, den fräscha garnbutiken i Torslanda som hon driver med Karin är ett absolut måstebesök nu inför julen. Själv önskar jag mej silkealpackagarn till en virkad sjal.


Det fanns svepefat...


och fin keramik av Berit från byn...



och tovade änglar och tomtar och löpare...


Präktig Husmor stoltserar framför nattapysslet. Nu ska det bli kommers.


Och det gick bra faktiskt. Jag är så glad, och mannen är glad att vi hamnade på plus efter mina pandurovändor.


Stora Bohusstjärnan blev snabbt slutsåld och alla fårskinnskarameller gick som smör. Vinterhjärtan gick åt och ett gäng pepparkakor. Disktrasorna och julstrumpor rykte.
Tack alla snälla vänner och förbipasserande som shoppade loss längst ner i hörnet!

Nu ska jag söva gött i natt och imorgon ska ett Blocketfynd hämtas i Älmhult!

Vill så gärna visa men ska nog måla först, och gud vet när den inspirationen infinner sej efter den här urladdningen. Ha en härlig vecka!











Thursday, November 20, 2008

Julmarknad del6


Vintriga hjärtan i linne med rött tryck och ljusvingar inspirerade av TineK.




Juliga diskdukar! De blev jättefina tycker jag fast jag vet att en husmor aldrig kommer att välja vita trasor som standard! Det beror kanske på hur kladdigt man har det på bordet förresten.




Wednesday, November 19, 2008

Julmarknad del5

Att man inte kan göra klart en sak innan man börjar med nästa.


GI-pepparkakor med kristyr. Nu är det bara några dagar kvar till Björkö Julmarknad.
Det är tio stycken bord i år med vitt skilda produkter. Allt från luffarslöjd och textilt till keramik. Tovat, tryckt, stickat, smitt, vikt(ojj där kom jag in), vävt och virkat. Och klistrat (det var jag igen). Lördag 22 nov 10.00-16.00.Välkomna! (Alla mina 5 trogna läsare:))




Sunday, November 16, 2008

Julmarknad del4













Årets skörd av julstrumpor. Hoho vad många det blev. Det blåser skitmycket idag så det var lite svårt att få dem att hänga stiligt. Ska bara sy i hanken i de sista och sen är de redo för marknad. Helst skulle man ju vilja ha 24 st hemma som adventskalender men vi har inte så stora rum så att de skulle rymmas på en rad. Alla strumpor är fodrade och det var kul att botanisera och krympa ner mitt sjuka tyglager! Är det självklart att man har julstrumpor i Sverige nu för tiden?


Saturday, November 15, 2008

Julmarknad del3



En mjuk och skön vintermössa. Kanske inte för arktiskt klimat, men för en sur Björköpromenad i julregn. Vi dräller mössor omkring oss i vår familj så det är bra att ha många så att man alltid har några inom synhåll. Imorgon ska jag gala i kyrkan så jag ska försöka att bara julpyssla till midnatt och sova på saken sen. Och jag har fått jobb! På måndag skriver jag på och sen ska jag njuuta av sista veckorna som föräldraledig. Nånsin...



Friday, November 14, 2008

Julmarknad del2

En liten Julrosmössa virkad i ekologiskt ullgarn, köpt på Karma.
Sedvanligt Panduropyssel! Ett jättefint julpapper som gör tändsticksaskarna värda att ligga framme på bordet. Använde spraylim för första gången och det satte sig i lungorna med besked. Har haft astma i flera dagar efteråt och hoppas att jag blir så rik på marknaden att det var värt det:) Den jättefina plåtburken kommer från Åhléns.

Flätade pappersstjärnor med polkarandigt band. Ungefär 25cm stora. Har alltid flätat stjärnor till jul. Ibland i näver men mest i papper och aldrig så stora som den här. Lite suddigt på kortet men precis lagom prejuligt i mitt tycke för att få hänga framme i köket redan nu. 22 november smäller det i hamnen. (det lät ju som ett bombhot)


Thursday, November 13, 2008

Julmarknad del1




Har skaffat nya husmoderspoäng genom att sälla mej till "Björköslöjdarna" och deras årliga julmarknad. Här får ni en exklusiv förhandstitt och först ut är fårskinnskaramellerna med "god jul"-tryck. Ett absolut måste i årets julgran. Hehe. De var oerhört skojiga att göra och jag kände mej plötsligt väldigt nära min samiska bakgrund. Inte. Både mer hållbara och mer barnvänliga än de sedvanliga som förvisso också är fina. Kom och titta! Lördag 22 november i Björkö hamn.


Sunday, November 02, 2008

halloween- hatart










Förnedring. Javisst. Men eftersom jag var ansiktsmålningsansvarig på öns pumpajippo fick jag ju både bjussa lite på mig själv och chansen att sy en tokig kaninmössa till storatjejen. Vantarna med trampdynor kom inte med på bild. Mellantjejen ville också vara clown och passade mycket bättre i det facet än sin mor.

candle flame och fönsterrenovering - bad combination


Fastän jag har stickstopp växer candelflamen i smyg. Det är faktiskt ungefär lika roligt att renovera fönster som att sticka sjal men när man försöker kombinera de två sysslorna slutar det hela tiden med att de nariga snickarhänderna fastnar i garnet och sjalen kommer definitivt att lukta linolja. Nu har vi gjort sex stycken bågar och har tolv kvar innan nedervåningen är klar...
Då har vi ändå bara prioriterat ytterbågarna, och bara målat två lager. Resten av målningen är inte lika livsnödvändig för fönstrens överlevnad = senare fråga.