Tuesday, April 20, 2010

Solveigs veranda

Kanske har ni suttit på den här skruttiga verandan någon gång. Det har antagligen gått alldeles utmärkt. Men nu är den lite hottad med vita väggar och mörkbrunt golv. Vi rev garderoben som täckte en hel vägg och tjänade lite utrymme som skulle kunna ge plats för långbänk.
Många lager kvistlack blev det innan vi kom så här långt.


Vi målade både väggar och golv med det fabrikatet vi brukar köra på fönster och andra väggar. Handlade på Claessons trätjära på Hisingen. Åk dit om inte annat för att sniffa goa lukter av tjära och linolja!


Grön umbra är inte så grön som den låter.



Vilken seger att sen rulla bort målarpappen!



Bara lister och el kvar på verandan där vår katt Solveig haft sin bas. Därav det namn som barnen gav rummet.




Sunday, April 18, 2010

Sytt och planterat

Även om det är totaldött på bloggen så rullar ju vardagarna på som vanligt och en del kreativitet finns det kvar på helgerna. Det är den där sura citronen bara som ligger och skrattar åt mig. Jag har maskat av halva sista varvet men jag är så less på den och tycker uppriktigt att den är ful ful. Allt annat är roligare än att göra klart det lilla sista.

Roligare är tillexempel att trycka ner pioner och andra perenner i vår nya barbapapaformade rabatt. Kanten som håller jordmassorna uppe är tillfälligt byggd av videslanor men känner jag oss rätt blir det ingen snyggare kant förrän den här brakar ihop!


Har påbörjar ett nytt lapptäcke och gladdes över att hitta så många gråvita tyger hemma. Nu har jag tre stycken stora täcken som behöver quiltas ihop med baksida och foder. Och där tar det alltid stopp. Jag har aldrig handquiltat och tycker att det lätt drar sig när jag syr på maskin så projekten ligger i träda.

Det är fint när solen lyser genom lapparna. Och att den lyser överhuvudtaget.



Här är en liten väska som vi fyllde med marsmallows till en sjuåring som hade kalas idag.




Sydde den av lapptäcksrutor som blev över!



Och det här är en kjol till en annan klasskompis som hade kalas förra helgen. Sydde enligt det här lilla mönstret och blev sugen på att göra fler.