Wednesday, April 13, 2011

Stinas kofta nr 2

Den andra koftan gjorde jag i lyxigare ullgarn med silke. INsilk kanske det heter och det funkade mycket bättre än bomullsgarnet. Ganska konstigt garn som känns/ser ut som om det är doppat i sockervadd. Har lite svårt att sticka jämnt men det kanske löser sig med tiden. Knapparna kommer från KarMa i Torslanda, och när jag köpte dem passade jag på att köpa ekologiskt bomullsgarn till kofta nr 3. Den blir blåbärsmjölkfärgad. Eller blasklila om du vill.
Den här tjejen ska för övrigt börja skolan till hösten. Fick klasslistan i brevlådan häromdagen och insåg att livet gått fort på sistone.

Monday, April 04, 2011

Stinas kofta nr1

Här är två av många vackra 40-årspresenter som jag fick för några veckor sedan. Ett stort vackert rosa (otippat) fat och ett presentkort på en garnaffär som blev till isiga blå garner.
Snart kan vi fota tulpaner utomhus här så det här är väl de sista köpeblommorna på länge förhoppningsvis. Rörstrandskannan med det rosa slottet köpte jag tillsammans med en hel kaffeservispå en loppis på Renmarkstorget, Umeå på 80-talet.
Söta knappar som jag fick av en granntant som hade haft affär en gång i Västerbottens inland typ. När affären lades ner tog hon med skojiga restvaror till sin vind vilken vi fick botanisera i. 50-tals, och 60-talsklänningar samt en massa fina knappar!
Stinas kofta nr1 var tänkt till 3-åringen och hon älskade den och knapparna även om hon helst hade velat ha en gul som kusin Stinas...
Stickad i Paris, bomullsgarn stickor nr 5. Lätt, roligt men inte bästa passformen.
Nu har jag stickat på en bård till och gett koftan till 7-åringen.
Men kolla vem som har lärt sig cykla! Extreemt nöjd. Ska bara träna in starta själv-momentet också.