Sunday, February 15, 2009

Kavindra!







Indiska har ett samarbete med en svensk designer som jaghar tappat namnet på. Hursomhelst tycker jag att hennes tekoppar var så fina så jag högg några till min man i Valentinpresent. Kavindra heter de. barnen fick barocka ramar i svart plast med sina egna dagisporträtt i.

Saturday, February 14, 2009

Objekt Valentin klart!
















...sånär som på sista lagret linoljefärg och en golvsockel och halkskydd under dynan och att måla förvaringsutrymmena vitt invändigt och att skruva fast pianogångjärnen på luckorna.

projekt valentin







Inbyggd köksbänk. Har tjatat om den i flera år och nu bestämde vi oss för att sportlovet är veckan då den ska bli klar. Det blir svart bänklock som är delat på mitten så att det inte ska bli för tungt. Ottossons pärlgrå linoljefärg på resten och så lite dyn- och textilpiff.



Friday, February 13, 2009

Annas axelvärmare

Så glad blev jag av Annas sjal i ärtgrönt. Har använts flitigt senaste veckan mot min kroniska nackspärr. (För mycket surfande?)
Efter blockning blev den mycket längre=mycket bättre. Kommer trots allt aldrig använda den sådär tjusigt med sjalnål. Mönster och garn köpte jag på Karma. Kollade såklart inte stickfastheten och när första härvan av två tog slut innan mitten blevj ag nervös och mycket riktigt så fick jag minska på slutet. gjorde helt sonika sista spetsudden två varv mindre. Bara konstruktören Anna skulle se felet inbillar jag mig...




Thursday, February 12, 2009

Ett litet krås i turkos

Bläddrade igenom boken som jag fick av Karma (garnaffären i Torslanda) för flitigt shoppande.
Bestämde mig för att ett litet virkprojekt var precis lagom och tog en härva turkost bomullsgarn och virknål 8 och ...



...gjorde något så konstigt som ett krås. Kan kanske piffa upp en T-shirt eller så får barna ha den. Fast jag gillar den mer och mer. Ska pröva grövre garn och virknål 12 som mönstret föreskrev.