Sunday, November 22, 2009

Adventets ankomst



Ursäkta taftologin, men nu kan inget stoppa mig. Julmarknaden är över- jag är nöjd och glad över utgången och alla fina glada människor som bemödade sig att titta förbi. Imorgon ska pyntet upp i Amerikanarns på Mossen. (Huset som hyser oss) Möjligtvis kan jag tänka mig att inte stoppa in kontakten till adventsstakarna och stjärnorna i fönstret förrän på fredag. Jag äälskar julen.


Och havet lät sig stillas och solen sken som på en vårdag. Hur gör man egentligen på marknader som är utomhus om det regnar. Här regnar det ju så snett så inget tygtak i världen hade kunnat skydda. Fast nu sken ju solen som sagt. Det var så längesen sen sist.



Tack alla marknadsbesökare för i år och välkommen tillbaka nästa år! Och tack alla fina tanter och tjejer som ordnar och grejar år efter år. Heja Björkös hantverkare!






Thursday, November 19, 2009

Julmarknad III




Självklart Mia kan man paxa fårskinnsgodis här om man vill. Jag har ju tråcklat en hel tomtesäck med karameller. Och några linnehjärtan.

Wednesday, November 18, 2009

Blockat något blått också...


...fast det är inte till salu på marknaden. Det har varit höstens "sitta på färjan-projekt". Mönsterskaparen Anna stickfrossa är ett geni. Och blått Heavens hand är härligt!

Julmarknad III


Linneförkläden med polkagrisvolang och liten ficka som har God Jul-tryck . Ett måste i julbaket. För barn.






Tuesday, November 17, 2009

Julmarknad II


Fårskinnskaramellerna var det som blev klart först i år. Jag älskar att dom är så skira och ulliga och samtidigt så tåliga och garvade... Bredden är kanske 15-20 centimeter.







Även i år flätas det Bohusstjärnor. Hoppas hinna göra många stora så att de inte tar slut i år.








Monday, November 16, 2009

Julmarknad på Björkö


Skaffade en ny kamera igår så nu går det att blogga bilder igen. Det är bråda dagar i verkstaden eftersom Björkös Julmarknad ligger en vecka innan första advent. På lördag mellan 10 och 16 kan man komma förbi nere i hamnen och få sig lite julstämning. Välkomna!


Först råkade vi göra något slags datumval så att det hamnade ett fult gult datum i hörnet på alla bilder och nu när vi har lyckats ta bort det har det börjat skymma såpass..



Tema på strumporna i år blevlinnedukar från Stadsmissionen och bolstertyg.


Jag kör mest gamla fjolårsfavoriter uppblandat med lite vit stengodslera bara för att det är så kul att ha något annat än torrt tyg och papper under händerna.