Friday, December 25, 2009

Nya giv











December är bästa månaden, men varför får man aldrig tiden att räcka till. Jag älskar paketkalendrar, hyacinter, glada rödklädda barn och pepparkakshus (även om just de charmiga spröjsade fönstren ställer till det när man får för sig att göra kopia på sitt eget hus).
I år fick jag och min käre man helt enkelt hoppa över våra julklappar. Vi hann inte skå in dem. Vi gjorde en amerikansk juldagsvariant istället och det var ganska skönt. Jag fick bl a en lamineringsmaskin! Bygger sakta men säkert upp en pysselpark där allt kan hända. Den bästa julklappen har jag inte hunnit installera ännu, men snart ska jag inviga den och visa resultatet här. Ute regnar den sista snön bort och ön blir sig lik igen. Grå och blöt.

God Jul!


Nr 2 och 3 tackar mormor och morfar för klänningarna!

Tuesday, December 22, 2009

Husmoderns kungliga julklappstips anno 1950



Gamle kungens specialitet; Viggsöm. Både fult och tidskrävande. Men kungligt.

Ett något modernare och mer användbart julklappstips är faktiskt att köpa en get eller en åsna. Jag köpte några kreatur igår- men jag säger inte till vem.







Monday, December 21, 2009

KYLA, IS & SNÖ

Först kom blankisen på dammen och dan efter kom snön!




Vågar man kanske hoppas på en vit julafton innan det töar? Tror isåfall att det är den första vita julen på ön sen vi flyttade hit för sju år sedan.

Sunday, December 20, 2009

Jullov och julkortsdags






En klassiker. Sista chansen att skicka julkort.
- Kom ut på trappen nu barna och se glada ut!
19 december och -7 grader.
- Slappna av!
Är inte så bra på sannolikhetslära men tre barn och en katt är lite lurigt att få till.






Sunday, December 13, 2009

Årets granskörd



Om man inte får hugga sin egen gran så är det ändock ganska stämningsfullt att halka nerför Mossbacken till ICAnära och välja ut några fina granar från Torbjörns släpvagn! Dessutom hade han hjärta nog att hörsamma min önskan om smågranar så dan därpå fick vi in ytterligare fem minigranar i julhuset. STÄMNING!!!
Entrégranarna med belysning. Jättemysigt när mökret sänker sig. Idegranskransen är jag inte lika nöjd med. Måste byta ut de där kitschiga bjällrorna i mitten.

Barnagranen- tokpyntad.

Pianogranen.


Verandagranen.


Köksgranen.


Storasysters egen gran i sitt lilla rum.
Och då väntar vi fortfarande på att få ta in DEN RIKTIGA JULGRANEN! Det är ju redan som att bo i skogen.