Saturday, March 28, 2009

Plötsligt händer det...

...kaffekoppen och sjalen och handledsvärmarna gifter sig helt oväntat en lördag på verandan.
Får man inte festa på Grötö (stickfest i väst) under helgen så får man ju ha alternativa jippon.
Är väl inne i en blå period, fast inte i uttryckets egentliga mening. Där är jag snarare orange. Om det nu var den färgen som symboliserar stress och återhållen ilska. Jag har aldrig upplevt mars som så intensiv, men i år hör jag flera som säger det. Påsken kommer lägligt. Då kommer fulgul och tillsammans blir det grönt sa bildfröken. Ska bli skönt med lite grönt och jag är mycket nyfiken på om mina olika vintersådder tänker spira om några veckor. Tror inte på dem...

Annars är det stundande fasad- och fönsterbyten som fyller tankarna. Blir alldeles knasig av att surfa runt på forum för byggnadsvårdsintresserade och fönsterhantverkare och frågor hit och dit om linoljekittets fördelar och skillnaden i U-värde på isolerglas i innanfönstret och vanligt vitt. Kan inte någon bara säga att det egentligen bara finns ett alternativ. Och det är *ävligt billigt. Lyckades ta oss in på öns hembygdsgård under eftermiddagen och efter mycket rotande hittade vi små söta kort från 30-talet som visade hur fönstren och verandan såg ut från början. Blev jätteförvånad över hur bågar och fönsterfoder var målade. och det var rörande att se unga frun och sonen på nygjutna trappan. Nåväl. Efterbilder kommer förhoppningsvis i maj/juni.


Fula risiga östsidan ska åtgärdas...



...och norrsidan.
För övrigt var det spännande tycker jag och äldsta dottern att släcka ner huset under "earth hour-timmen" och se hur alla grannar också stängde av. Mannen fick åka till grannen för att kolla fotbollsmatch av mycket viktigt slag.



Saturday, March 21, 2009

Matchvantar


Virkade vantar med knorr. Araucania Azapa och Annas gratismönster. Tack Anna!

Wednesday, March 11, 2009

Glasögon och mössa...

...har väl aldrig varit en bra kombination.
Men Araucania Azapa i himmelsblått och rundsticka 5= brakombination.
70 maskor och ribb och moss och så avsluta med ihoptag på 7 ställen och en virkad pinne.
Blev som en blå paprika. Mjuk och skön.

Sunday, March 08, 2009

Mossa och finsk kärv härva


Annas handledsvärmare i Araucania blev jättefina och så hade jag tänkt fixa en matchande mossmössa till men eftersom jag vägrar att kolla stickfasthet så blev den lagom för en treåring...
Ska göra ett försök till någon gång.

Fick tre härvor finskt entrådigt ullgarn av syrran i julklapp. Ser ut som 60-tal och är riktigt kärvt och strävt chokladbrunt och svart. Har funderat på vad man kan göra med det och om det verkligen är stickgarn eller om man borde väva med det.
Då kom jag att tänka på Stickfrossas gratismönster på virkade vantar som jag har längtat efter att göra. Jättekul var det och ett snabbt och enkelt mönster. Virkade med 4,5 och dubbelt garn men när jag provade dem ner på byn insåg jag att havsvindarna susade rätt igenom virkmaskorna. Skulle nog ha gått ner i virknålsstorlek.
Tänkte att lillsyrran skulle få dem. Det måste ju löna sig att ge bort garn! Virkade på en kant med blått fluffigt mohair för att balansera upp den vassa sisun. Det är som att peela händerna varje gång man tar dem på. Lite förr i ti´n. Haha. Du får göra vad du vill med dem L!